Duurzaamheidsfinanciering

Energetische opwaarderen en achterstallig onderhoud financieren vanuit de bestaande woonlasten

Heeft u een vraag of opmerking?

020-632 3331

of

Heeft u complexen in bezit waarbij uw organisatie geen volledig eigenaar meer is en gaat het proces om het gebouw op een goede manier bouwkundig en energetisch aan te pakken stroef en traag? Dan zijn er tegenwoordige mogelijkheden om het eens over een andere boeg te gooien.

Energie besparen is niet alleen leuk en goed voor het milieumaar kan ook nog eens veel geld besparen in de toekomst. Sommige investeringen verdienen zichzelf al in een aantal jaren terug. Wanneer u gaat investeren ten behoeve van het reduceren van energiekosten dan is het belangrijk dat wordt gehandeld vanuit de juiste visie. Een verantwoorde investering vraagt namelijkom de juiste aanpak op het juiste moment (zie ook hoofdstuk verduurzamen).

Helaas is het zo dat de opbrengsten vanuit de energiereductie in de toekomst liggen en dat de liquiditeit vaak onvoldoende is om op een juiste manier te investeren. Hiervoor zijn tegenwoordig oplossingen welke het mogelijk maken om een grote inhaalslag en sprong te maken voor wat betreft de kwaliteit, comfort en gezondheid van uw complex.

Tegenwoordig is het mogelijk om voor de investering van energetisch opwaarderen en de aanpak van achterstallig onderhoud een vastabonnement bedrag te organiseren. Voor een vereniging van eigenaren is dit van belang. U heeft immers een gelijkmatige stroom van inkomsten via uw servicebijdragen per maand. Dan is het prettig als de uitgaven ook gelijkmatig verlopen. Het abonnement is ook nog eens overdraagbaar waardoor eventuele hoge investeringen ten behoeve van energetische aanpak netjes in de tijd worden weggezet.

Door de mogelijkheid om de uitgaven van het groot onderhoud en de energetische opwaardering neer te zetten als een vast bedrag per maand kunnen wij exact beoordelen wat uw financiƫle ruimte is. Dit biedt u de mogelijkheid om alsnog het uitgesteld onderhoud en energetische aanpak financieel te kunnen dragen zonder dat u een beroep hoeft te doen op een eenmalige bijdrage van de eigenaren. U wordt geadviseerd en krijgt ondersteuning in de bepaling van de marktconforme woonlasten voor uw appartementencomplex.

Het achterstallig onderhoud weggewerkt, de eerste jaren geen onderhoud en uw energiereductie terug in uw portemonnee!